AKSARAY / MERKEZ - Osman Gazi Anadolu Lisesi

2023 Pansiyon Başvuru İşlemleri ve Kayıt Kılavuzu

Pansiyon Başvuru ve Yerleştirme Takvimi

21-25 Ağustos 2023      : Yatılılık Başvurularının Okul ve Kurumlarca Alınması

31 Ağustos 2023           : Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve e Pansiyon Üzerinden Kayıtların Sisteme Girilmesi(Yerleştirme sonuçları Okulumuzun internet sayfasında yayınlanacaktır.)

Pansiyon Kayıt Kılavuzuna buradan ulaşabilirsiniz.

ÖN KAYIT VE KESİN KAYIT İÇİN GEREKEN BELGELER:

OKUL PANSİYONUNA ÖĞRENCİ KABUL EVRAKLARI

( )1. Parasız Yatılılık Müracaat Dilekçesi (Form 1 ) (SAYFA 7)

( ) 2. Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığına dair resmî sağlık kuruluşlarından alınacak rapor. (“YATILI KALMASINDA SAKINCA YOKTUR” İBARESİ YAZILACAKTIR.)

( )3. Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi

( )4. Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği (Ailedeki herkesin ismi olmalıdır.)

( )5. Aile durum beyannamesi (EK-1) (Form 2 ) Ek-1 doldurulurken sayfa -5 ve 6- incelenmelidir.

()6.Velivevelinineşiçalışıyorsaeşininbakmaklayükümlüolduğukendiana-babasıveyadiğerşahıslarvarsa;ilgilitedaviyardım beyannamesi veya ilgili mahkeme kararörneği

()7.AnneveBabanınmaaşdurumunugösterirçalıştığıkurumamirinceonaylıbelge.(2022yılımaaşbordrosu-12aylık)ANNEVEBABA ÇALIŞMIYORSA SGK DAN ÇALIŞMADIĞINA DAİR BELGEALINACAK.

( )8. Babaya ait iş yeri varsa vergi levhası fotokopisi. Çifçi ise çiftçi kayıt belgesi

()9.Anneye ait işyeri varsa vergi levhası fotokopisi.Çifçi ise çiftçi kayıtbelgesi

( )10. İkametgâh belgesi

( )11. 2 adet vesikalık fotoğraf

( )12. Bir önceki ders yılında okul değiştirme cezası almadığına ilişkin belge. (Mezun olduğu ortaokuldan alınacaktır.)

( )13. Yönetmeliğin 17.maddesi çerçevesinde Öğretmen çocuğu kontenjanından faydalanmak isteyen öğrenciler için: Velisinin öğretmen olduğuna dair belge ile birlikte görev yaptıkları yerleşim birimlerinde çocuklarının devam edeceği düzeyde okul bulunmayan öğretmen çocuklarından görevli oldukları il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınacak belge.

( )14. Mezun olduğu okulda burslu veya parasız yatılı olduğunu gösterir belge

Pansiyon kayıt işlemleri için

Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısına (03822123258 İÇ HAT:22) başvuru yapılacaktır.

-     Kesin kayıtlar için öğrenci birinci derece yakınıyla gelmelidir.

-     (Anne veya Baba) ÖNEMLİNOTLAR:

·         Eksik belge ile yapılan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.

·         Usulüne uygun tanzim edilmemiş belgeler kabuledilmeyecektir.

·         Aile geçim beyannamesinde fer tbaşına düşen yıllık gelir her yıl bütçe kanunda belirtilen miktarı aşmaz. 2022 yılı itibarıyla 46.000,00TL (KIRK ALTI BİN  TL) dir. Fert başına düşen yıllık geliri bu rakamı geçen öğrenciler sadece PARALI YATILILIK için başvurabilirler. MEB‟de öğretmen olup da görevli bulundukları yerde çocuklarının devam edeceği düzeyde okul bulunmayanların çocukları için bu rakama bakılmaz.

Yayın: 17.08.2023 - Güncelleme: 18.08.2023 10:28 - Görüntülenme: 394